Cv-ketels

Een cv-ketel is op dit moment nog het meest gebruikte toestel om uw huis te verwarmen. We horen veel over warmte pompen en we van het gas los gaan. Op dit moment is het echter dat veel woningen nog niet geschikt zijn voor lage temperaturen.  Veel huizen moeten eerst nog goed geïsoleerd worden Het is ook belangrijk dat het warmte afgifte systeem geschikt  gemaakt moeten worden. Daarom is het in veel situaties nu nog verstandig om een cv-ketel te plaatsen.

Wilt u persoonlijk contact en professioneel advies?

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn meestal gemaakt van silicium welke uit twee lagen bestaat. Als deze lagen worden belicht dan gaat er een stroom lopen, deze stoom is van een bepaalde waarde en is van meerdere dingen afhankelijk. Zonnepanelen wekken een gelijkstroom op welke nog niet bruikbaar is voor het net, om deze stroom hiervoor geschikt te maken, sluiten we de panelen aan op een slimme omvormer die de stroom omzet in bruikbare wisselstroom voor het net. Leuk weetje Silicium is een van de meest voorkomende elementen op aarde!

Zonnepanelen komen in verschillende soorten voor:

  • Het mono paneel; deze heeft zwarte cellen en heeft doorgaans het hoogste rendement deze komt in een paar verschijningen voor namelijk met een zwarte kunststof aan de achterkant deze ziet er het mooiste uit maar heeft normaliter het laagste rendement onder de mono panelen, daarnaast heb je deze met een witte kunststof aan de achterkant deze ziet iets minder mooi uit maar het rendement is hoger omdat wit warmte afstoot, dan heb je nog panelen met een glazen achterkant deze hebben doorgaans de langste levensduur.
  • Het poly paneel; deze heeft cellen die er wat blauwer uitzien en meestal als minder mooi worden ervaren, deze hebben een iets lager rendement dan de zwarte, maar zijn doorgaans ook goedkoper in aanschaf ook deze zie je in verschillende uitvoeringen.
  • Dan heb je nog de amorfe panelen dit zijn vaak de mooiste maar je hebt wel een veel groter dakoppervlak nodig om dezelfde opbrengst te krijgen, en hebben vaak een kortere levensduur.

Een warmtepomp installatie is een mooie aanvulling op zonnepanelen!

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen leveren het meeste op bij een dak hoek van ± 36° en 5° naar het oosten vanuit het zuiden gezien. Betekent dit dan dat als uw dak daar niet aan voldoet dat uw dak niet geschikt is voor zonnepanelen? Gelukkig niet! Anders zouden er zeer weinig geschikte daken overblijven. Zo worden veel panelen op oost/ west gelegd omdat dit voor een betere verdeling van de opbrengst over de gehele dag betekent.

Voor meer vragen kunt u bij de firma Groeniek terecht.